sobota, 2. oktober 2010

TEK ZA UPANJE_ 2010: »Zaveži za življenje«

 Sobota, 25. september 2010

"TA SVET JE LEP,
ČE NEKOMU NEKAJ DAŠ,
TA SVET JE LEP,
ČE NEKOGA RAD IMAŠ,
ČE STISNEŠ ROKO KOMU,
KI GA KAJ BOLI.
TA SVET JE LEP,
ČE SI ČLOVEK DO LJUDI"



Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk, povezuje več kot 2100 članic in članov v samostojni, neprofitni organizaciji civilne družbe v boju proti raku dojk. Od leta 1997 osvešča slovensko javnost o najpogostejši maligni bolezni žensk – raku dojk ter stoji ob strani mnogim bolnicam in njihovim družinam.  
Tudi letos  je združenje organiziralo tradicionalni, že sedmi »Tek za upanje«, ki poteka pod sloganom »Zaveži za življenje« in predstavlja uvod v rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk. 
Vsako leto je poslanstvo teka tudi zbiranje sredstev, ki bolnikom omogočajo boljše in krajše zdravljenje in kakovostnejše bivanje v bolnici.

 Tako kot pretekla leta smo se letos člani   Bojana, Andrej, Stane, Ani, Zora, Ruža, Irena… iz Planinskega društva Pošte in Telekoma Ljubljana udeležili te humanitarne prireditve. Žal je letošnji »Tek in hojo za upanje« zaznamoval tudi dež, vendar tudi bolezen ne izbira vremena! Zato smo  še toliko bolj ponosni, da smo sodelovali v humanitarno rekreativni prireditvi, ki se jo  je  skupaj  udeležilo približno 350 udeležencev, ki so s svojo hojo in tekom podprli delovanje humanitarne organizacije.

 

S štartnino in podporniki v dogodku, je  Europi Donni  uspelo zbrati nekaj več kot 3.000 evrov, ki jih bo namenila  za nakup medicinske  opreme, ki bo izboljšala in olajšala bivalne razmere in zagotovila uspešnejše zdravljenje  onkološkim bolnikom v Celju, Mariboru, Novi Gorici in Ljubljani.