četrtek, 8. oktober 2009

"Zaveži za življenje-tek z EUROPO DONNO"







Sobota, 26. september 2009

"TA SVET JE LEP,ČE NEKOMU NEKAJ DAŠ.TA SVET JE LEP,ČE NEKOGA RAD IMAŠ,ČE STISNEŠ ROKO KOMU,KI GA KAJ BOLI.TA SVET JE LEP,ČE SI ČLOVEK DO LJUDI."


Ob besedi RAK se še vedno zdrznemo. Marsikomu je ta zločesta bolezen že vstopila skozi stranska vrata v življenje, nikoli ne vemo, kdaj morda lahko pozvoni na glavna. Če jo odkrijemo dovolj zgodaj, je upanje v ozdravitev. S pomočjo udeležencev dogodka in podpornikov je Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europi Donni uspelo zbrati 7000 EUR, ki bodo namenjeni nakupu prepotrebne opreme za Onkološki inštitut.
Kljub lepemu vremenu, ki je vabilo v naravo, pa v trgatev in na številne druge prireditve tega dne, se je v Tivoliju zbralo rekordnih 1.300 udeležencev, med njimi mnoge znane osebnosti kot nogometaši in trenerji Olimpije, Jure Košir z ženo in številni drugi. Svoj kamenček v zbiranju sredstev pa je pripomogla tudi deseterica članov našega planinskega društva. Vse zbrane je nagovorila predsednica združenja Mojca Senčar, ki je izrazila veselje nad vse večjo prepoznavnostjo teka in njegovega namena, nad večjo osveščenostjo o raku dojk, zavedanje o pomenu zdravega načina življenja ter tudi pomenu medsebojnega druženja in humanitarnosti. Skupaj z županom mesta g. Zoranom Jankovičem sta nas povedla na množičen tek in hojo.
Športnemu delu je sledil pester zabavni program s številnimi plesnimi in glasbenimi izvajalci. Stare in mlade udeležence sta navdušila člana Čukov in seveda na koncu še nastop invalidne plesne skupine pod vodstvom tudi nam nekaterim planincem znane plesne učiteljice Petre Škofic.
Zapisala sem, da je SREČA, da lahko nekomu nekaj daš, sreča je tudi, da smo preživeli lep sončen dan v naravi skupaj v medsebojnem druženju. Sreča pa je bila tudi, da je prav članica našega društva Martina izmed množice udeležencev bila izžrebana in nagrajena s knjižno nagrado sponzorja .
Veseli smo, da smo bili, sicer mali, kamenček v množici, ki izkazala podporo humanitarni akciji. Nekaj nas je ta lep dan še podaljšalo s sprehodom do Rožnika in naprej do Mosteca.


Zapisala in fotografije: Irena Mlakar

Št. komentarjev: 0:

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov